همانطور که در بخش کاربرد پمپ گفته شد برای پمپاژ انواع سیالات شیمیایی، حلال ها ، اسیدها ، بازها و غیره از این پمپ استفاده می کنند.
پمپ های محرک مغناطیسی با استفاده از یک کوپلینگ مغناطیسی برای انتقال نیرو به پروانه، نیاز به آب بندی را به کلی از بین می برند.
در پمپ های پلیمری برای جریان سیال پروانه به صورت نیمه باز و یک تکه ساخته می شود.
موتور پروانه را به حرکت در می آورد که با سرعت بالا می چرخد و نیروی گریز از مرکز ایجاد می کند که سیال را از طریق پمپ به حرکت در می آورد. مکانیزم های پوشش و آب بندی برای جلوگیری از هرگونه نشت یا آسیب ناشی از ماهیت خورنده سیال طراحی شده اند.
همچنین در شرایط خاص همچون سایش بسیار زیاد یا خوردگی غیر معمول از پمپ های سرامیکی شیشه ای و لاینینگ با روکش اپوکس های خاص نیز استفاده می شود.
خرید پمپ اسیدی ایرانی بسیار به صرفه تر و کم قیمت تر از محصولات مشابه خارجی دست دوم می باشد.
پمپ های پلیمری سیالات خورنده و شیمیایی را انتقال می دهند. نبود نشتی در این پمپ ها بسیار حائز اهمیت می باشد. برای اطمینان بیشتر از نبود نشتی گاهی از پمپ های مگنتی استفاده می شود. هدف اصلی از طراحی پمپ های مگنتی حذف آب بند های مکانیکی و گرافیتی می باشد. محفظه یاتاقان در این پمپ ها از پوسته جدا بوده و عامل حرکت دوار پروانه نیروی الکترومغناطیس می باشد.
اغلب پمپ های اسید یا شیمیایی را می توان در دو دسته پمپ پلیمری و پمپ تفلونی جای داد.
همچنین پمپهای پلیمری ضد اسید به صورتی طراحی می¬شوند که طیف وسیعی از دما و فشار را تحمل کنند که این ویژگی آنها را برای فرآیندهای مختلف صنعتی، مناسب میسازد.
پیشرفت در فناوری پمپ های ضد اسید: با پیشرفت در علم مواد و فناوری پمپ، سازندگان به طور مداوم طراحی و عملکرد پمپ های ضد اسید را بهبود می بخشند.
پمپ های پلیمری یا پمپ ضد اسید معمولاً در صنایعی استفاده می شوند که انتقال مایعات خورنده مانند اسیدها، قلیاها و حلال ها مورد نیاز است. این پمپها بهویژه در کارخانههای فرآوری شیمیایی، website تأسیسات تصفیه فاضلاب و سایر کاربردهای صنعتی که سیالات مورد استفاده میتوانند باعث آسیب به پمپهای استاندارد ساختهشده از موادی مانند چدن یا فولاد ضدزنگ شوند، مورد توجه قرار میگیرند.
در این پروانهها، نیروی گریز از مرکز برای تولید فشار دخالتی ندارد. جریان در جهت محور وارد، و در همان جهت خارج میشود و در مواردی که دبی بالا و پایین نیاز باشد از این نوع پروانه میتوان استفاده کرد.
لازم به ذکر است که این نوع پمپ دارای حجم تزریقی کمتری نسبت به پمپ های برقی می باشد.
دقت در کیفیت هر یک از این قطعات و اجزا تاثیر مستقیم بر طول عمر دستگاه داشته و بازدهی را تا حد زیادی افزایش می دهد.